na słono22.05.2012590
Crostini z łososiem
Smacznego
czytaj przepis
Przez cały dzisiejszy dzień chodziło za mną coś włoskiego…;))) Sama nie wiedziałam, na co mam ochotę, ale na pewno na coś lekkiego;)
W porze obiadowej zdecydowałam, a w zasadzie już trochę wcześniej, kiedy w sklepie sięgałam po wekę…Będą crostini! Tylko z czym? Aby były lekkie, to tylko łosoś;) 
Wybór składników spełnił moje oczekiwania;)

 

 

 

 

Składniki:

  • kilka kromek weki
  • pomidor
  • 1/2 mozzarelli
  • 25 dkg pieczonego łososia
  • oliwki
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • oregano
  • sól
  • pieprz
  • papryka czerwona ostra
  • ser pleśniowy

Wykonanie:

Oliwę, ocet mieszam w małym kubeczku. Dodaję oregano, sól, pieprz i ostrą paprykę. Tak przygotowaną miksturką smaruję kromeczki. Na każdą z nich daję kawałek pieczonego łososia, plaster mozzarelli, pomidora i serka pleśniowego. Oliwki kroję na drobne kawałeczki i układam na samym wierzchu. Jeszcze szczypta kolorowego pieprzu i całość ląduje w piekarniku na max 15 min.w 180C.

 

 

 

 

 

Udostępnij artykuł
Zapraszam do lektury mojej nowej książki
Serniki słodkie i wytrawne Renata Czelny-Kawazamów książkę
Ta książka to mój debiut wydawniczy. To także spełnienie mojego marzenia. To spis moich pomysłów na moje ukochane ciasto – sernik. Bo to właśnie sernik Mojej Babci zapamiętany z dzieciństwa stał się wielką inspiracją do tworzenia nowych smaków tego wdzięcznego ciasta...
serniki pieczone
Sernik amaretto
na słodko
Babki piernikowe z jabłkami i orzechami włoskimi – przepis świąteczny
na słodko
Beziki kardamonowo-cynamonowe
Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.