na słodko29.10.20137927
Bakaliowe zawijaski
Smacznego
czytaj przepis

Październikowy świt.
W tym roku wyjątkowo piękny ten miesiąc.
Dla mnie akurat najpiękniejszy w życiu, bo ” jakby niebo wysypało z fartuszka milion gwiazd”. 
A do mnie spadła ta Jedna.

* Katarzyna Michalak „Przepis na szczęście”

/przepis z  asia-white-kitchen.blogspot.com/

Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
100g rodzynek
100g żurawiny
100g orzechów włoskich
50g orzechów laskowych
50g pokruszonej gorzkiej czekolady
2 łyżki miodu
2 łyżki syropu karmelowego
Wykonanie:
Ciasto francuskie delikatnie rozwinąć i wysmarować dokładnie cały jego prostokąt miodem i syropem.
Na całości rozłożyć namoczone wcześniej i odsączone rodzynki i żurawinę, posiekane orzechy laskowe, włoskie i czekoladę. Ciasto zwinąć w rulon od dłuższego boku. Pokroić na 8-10 części. Tak przygotowane zawijaski umieścić w silikonowych foremkach do muffinek. 
Piec 30-40min.

Udostępnij artykuł
Zapraszam do lektury mojej nowej książki
Serniki słodkie i wytrawne Renata Czelny-Kawazamów książkę
Ta książka to mój debiut wydawniczy. To także spełnienie mojego marzenia. To spis moich pomysłów na moje ukochane ciasto – sernik. Bo to właśnie sernik Mojej Babci zapamiętany z dzieciństwa stał się wielką inspiracją do tworzenia nowych smaków tego wdzięcznego ciasta...
na słodko
Drożdżówki z konfiturą z czarnego bzu i wiosna w obiektywie
na słodko
Kasza kukurydziana malinowo-brzoskwioniowa
na słodko
Zapiekane jabłka i gruszki pod kruszonką
Komentarze

27 odpowiedzi na “Bakaliowe zawijaski”

  1. Karmel pisze:

    Zawijaski bardzo apetyczne:)
    A Ciebie Kochana gorąco pozdrawiam!

  2. Dominika pisze:

    ja zabieram sobie je w wersji bez rodzynek 🙂

  3. madlene17 pisze:

    Piękny ten przepis na szczęście…:)
    A zawijaski przepyszne:)

  4. Aska gotuje pisze:

    apetycznie wyglądają:)

  5. Amber pisze:

    Reniu,gratuluję październikowego Szczęścia!
    A zawijasek jeden porywam…

  6. gin pisze:

    Wyglądają smakowicie 🙂

  7. Anette pisze:

    Uwielbiam dodatek żurawiny 🙂

  8. Marzena pisze:

    Do pogryzania idealne. Ciesz się tym szczęściem jak najdłużej:-))!

  9. Sosna pisze:

    Uwielbiam ciasto francuskie pod każdą postacią, a w zawijasach chyba najbardziej 🙂

  10. Kaś pisze:

    wspaniałe! pewnie ciężko poprzestać na jednym 🙂

  11. Anika pisze:

    Jakie pyszności!! Uwielbiam takie słodkie przekąski:)

  12. Today i,m going to show you how to got a new IPhone 5s, how to got free macbook, how to get free IPad,by legit way i already got 1 ,it’s new distributor for Apple company ,and want to make hard campaign to Apple,

  13. Lily Allan pisze:

    Hello. fantastic job. I did not anticipate this. This is a fantastic story. Thanks!

  14. Sue Nolan pisze:

    Appreciation to my father who told me on the topic of this website, this blog is genuinely remarkable.

  15. Zoe Walsh pisze:

    The scientific revolution that was ushered in by the thorough probing of the cell has spawned many new disciplines aand applications.

Pozostaw odpowiedź Amber Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany.