na słono14.01.2014167926
Pasta z twarogiem, tuńczykiem i ogórkiem
Smacznego
czytaj przepis

Idealna do kanapek na śniadanie lub kolację. Sprawdzi się także na imprezie. Świetne smarowidło do chleba, bułeczek, wek. Dziecinnie proste w wykonaniu, a urozmaici nasz posiłek.

Składniki:
100g sera białego
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
3 szt ogórka
5 główek rzodkiewki
1 jajko
2 łyżki pasztetu drobiowego kremowego
2 łyżeczki jogurtu greckiego
2 łyżeczki majonezu
1 łyżeczka musztardy Dijon
sól, pieprz
Wykonanie:
Jajko gotujemy na twardo. Studzimy i kroimy w drobna kosteczkę.
W wysokim naczyniu rozdrabniamy twaróg (dobrze użyć półtłustego,
dodajemy odsączonego tuńczyka, pokrojone w kosteczkę rzodkiewki i ogórki
oraz jajko. Do całości dodajemy pasztet, dosłownie 2 łyżki, dobrze,
gdyby pasztet był miękki,lekko mazisty. Świetnie komponuje się w tej
paście!;)
Na koniec w małym rondelku mieszamy jogurt, majonez, musztardę, sól i
pieprz. Tak przygotowany sos wylewamy na składniki i całość dobrze
mieszamy.
Przed podaniem schładzamy w lodówce.
Polecam! Pasta to całkowita moja improwizacja.

Udostępnij artykuł
Zapraszam do lektury mojej nowej książki
Serniki słodkie i wytrawne Renata Czelny-Kawazamów książkę
Ta książka to mój debiut wydawniczy. To także spełnienie mojego marzenia. To spis moich pomysłów na moje ukochane ciasto – sernik. Bo to właśnie sernik Mojej Babci zapamiętany z dzieciństwa stał się wielką inspiracją do tworzenia nowych smaków tego wdzięcznego ciasta...
na słodko
Drożdżówki z jagodami
na słodko
Ciasto madeira ze śliwkami i sokiem pomarańczowym
na słodko
Tarta z jabłkami i sosem czekoladowo-karmelowym
Komentarze

26 odpowiedzi na “Pasta z twarogiem, tuńczykiem i ogórkiem”

  1. Ola pisze:

    lubię takie kombinacje, skracają dylemat: co na śniadanie?:)

  2. Olka pisze:

    Ekspresowo i smacznie….lubię wszelkiego rodzaju ,,mazidła,, z tuńczykiem…;-)
    bardzo ciekawy pomysł to dodatek pasztetu do pasty…

  3. Bardzo pysznie wygląda ta pasta:-), a w szafce zalega mi puszka tuńczyka:-)

  4. kocham domowe pasty! 😉

  5. domowe najlepsze, najczęściej te proste dania są najlepsze

  6. Amber pisze:

    Ja upiekłam chleb, u Ciebie pyszna pasta.
    To może połączymy?

  7. Marzena pisze:

    Uwielbiam takie pasty…:-) Wypróbuję na pewno:-)

  8. TRZY CYTRYNY. pisze:

    Wygląda bardzo smacznie. Muszę przyznać, że ja zawsze do past używam wędzonej makreli. Muszę przygotować smarowidło z tuńczykiem.

    Pozdrawiam,
    Paulina

  9. Aga pisze:

    Przepadam! Na tę zimową porę nie ma nic lepszego od takich konkretnych smarowideł. ściskam!

  10. Anika pisze:

    Takie smarowidła do chleba uwielbiam:) Pyszności:)

  11. It can be really hard finding a quality SEO business nowadays, just going to do it in-house I think Chabot College The latest addition to my weekly read!

  12. Jack Buckland pisze:

    You are a very capable individual!

  13. Jake Russell pisze:

    It is the best time to make some plans for the future and it’s time to be happy.

  14. Alison Gibson pisze:

    Thanks for the sensible critique. Me & my neighbor were just preparing to do some research on this. We got a grab a book from our area library but I think I learned more from this post. I am very glad to see such excellent information being shared freely out there.

  15. Peter Blake pisze:

    You’re so awesome! I do not believe I’ve truly read a single thing like this before. So wonderful to find another person with genuine thoughts on this subject matter. Really.. thank you for starting this up. This web site is one thing that is required on the internet, someone with a bit of originality!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.