na słono14.01.2014425926
Pasta z twarogiem, tuńczykiem i ogórkiem
Smacznego
czytaj przepis

Idealna do kanapek na śniadanie lub kolację. Sprawdzi się także na imprezie. Świetne smarowidło do chleba, bułeczek, wek. Dziecinnie proste w wykonaniu, a urozmaici nasz posiłek.

Składniki:
100g sera białego
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
3 szt ogórka
5 główek rzodkiewki
1 jajko
2 łyżki pasztetu drobiowego kremowego
2 łyżeczki jogurtu greckiego
2 łyżeczki majonezu
1 łyżeczka musztardy Dijon
sól, pieprz
Wykonanie:
Jajko gotujemy na twardo. Studzimy i kroimy w drobna kosteczkę.
W wysokim naczyniu rozdrabniamy twaróg (dobrze użyć półtłustego,
dodajemy odsączonego tuńczyka, pokrojone w kosteczkę rzodkiewki i ogórki
oraz jajko. Do całości dodajemy pasztet, dosłownie 2 łyżki, dobrze,
gdyby pasztet był miękki,lekko mazisty. Świetnie komponuje się w tej
paście!;)
Na koniec w małym rondelku mieszamy jogurt, majonez, musztardę, sól i
pieprz. Tak przygotowany sos wylewamy na składniki i całość dobrze
mieszamy.
Przed podaniem schładzamy w lodówce.
Polecam! Pasta to całkowita moja improwizacja.

Udostępnij artykuł
Zapraszam do lektury mojej nowej książki
Serniki słodkie i wytrawne Renata Czelny-Kawazamów książkę
Ta książka to mój debiut wydawniczy. To także spełnienie mojego marzenia. To spis moich pomysłów na moje ukochane ciasto – sernik. Bo to właśnie sernik Mojej Babci zapamiętany z dzieciństwa stał się wielką inspiracją do tworzenia nowych smaków tego wdzięcznego ciasta...
na słodko
Słodkie bułeczki z jabłkiem i kajmakiem
serniki na zimno
Sernik tiramisu bez pieczenia
na słodko
Strucla z orzechami włoskimi i rumem
Komentarze

26 responses to “Pasta z twarogiem, tuńczykiem i ogórkiem”

  1. W kuchni Uli says:

    pyszna pasta 🙂

  2. Ola says:

    lubię takie kombinacje, skracają dylemat: co na śniadanie?:)

  3. Olka says:

    Ekspresowo i smacznie….lubię wszelkiego rodzaju ,,mazidła,, z tuńczykiem…;-)
    bardzo ciekawy pomysł to dodatek pasztetu do pasty…

  4. Bardzo pysznie wygląda ta pasta:-), a w szafce zalega mi puszka tuńczyka:-)

  5. kocham domowe pasty! 😉

  6. domowe najlepsze, najczęściej te proste dania są najlepsze

  7. Amber says:

    Ja upiekłam chleb, u Ciebie pyszna pasta.
    To może połączymy?

  8. takiej nie jadłam jeszcze

  9. Marzena says:

    Uwielbiam takie pasty…:-) Wypróbuję na pewno:-)

  10. Wygląda bardzo smacznie. Muszę przyznać, że ja zawsze do past używam wędzonej makreli. Muszę przygotować smarowidło z tuńczykiem.

    Pozdrawiam,
    Paulina

    • Makrela również świetnie sprawdza się w pastach! A tuńczyka polecam wypróbować koniecznie!;)

  11. Aga says:

    Przepadam! Na tę zimową porę nie ma nic lepszego od takich konkretnych smarowideł. ściskam!

  12. Anika says:

    Takie smarowidła do chleba uwielbiam:) Pyszności:)

  13. It can be really hard finding a quality SEO business nowadays, just going to do it in-house I think Chabot College The latest addition to my weekly read!

  14. You are a very capable individual!

  15. Jake Russell says:

    It is the best time to make some plans for the future and it’s time to be happy.

  16. Thanks for the sensible critique. Me & my neighbor were just preparing to do some research on this. We got a grab a book from our area library but I think I learned more from this post. I am very glad to see such excellent information being shared freely out there.

  17. Peter Blake says:

    You’re so awesome! I do not believe I’ve truly read a single thing like this before. So wonderful to find another person with genuine thoughts on this subject matter. Really.. thank you for starting this up. This web site is one thing that is required on the internet, someone with a bit of originality!

Leave a Reply to Alison Gibson Cancel reply

Your email address will not be published.