na słodko18.05.201413615
Tarteletki rabarbarowe z brązowym cukrem i migdałami
Smacznego
czytaj przepis
 Rabarbarowo.
 Majowo.
 Pysznie.

Składniki: /na 4 tarteletki/
80g mąki tortowej
50g cukru pudru
2 małe jajka
75g masła
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 łyżeczki cukru muscavado + 1 do zasypania rabarbaru
1 łodyga rabarbaru
płatki migdałowe
Wykonanie:
Rabarbar oczyścić, pokroić w kostkę, zalać wrzątkiem, zostawić na 2 minuty. Następnie odcedzić, zasypać brązowym cukrem, aby stracił na kwaskowatości. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać jajka, przesiać mąkę z proszkiem, zmiksować. Ciasto przełożyć łyżką do foremek na tarteletki. Wyłożyć rabarbar, posypać brązowym cukrem oraz płatkami migdałowymi. Piec w 180C przez 25 minut.

Udostępnij artykuł
Zapraszam do lektury mojej nowej książki
Serniki słodkie i wytrawne Renata Czelny-Kawazamów książkę
Ta książka to mój debiut wydawniczy. To także spełnienie mojego marzenia. To spis moich pomysłów na moje ukochane ciasto – sernik. Bo to właśnie sernik Mojej Babci zapamiętany z dzieciństwa stał się wielką inspiracją do tworzenia nowych smaków tego wdzięcznego ciasta...
na słodko
Beziki kardamonowo-cynamonowe
inne
Słodko-słony wywiad dla VIVA!
kulinarne podróże
Hiszpańskie kadry z „Wyspy Wiatrów”
Komentarze

15 odpowiedzi na “Tarteletki rabarbarowe z brązowym cukrem i migdałami”

  1. Bardzo smakowite są Twoje tartaletki. Świetne porcjowane ciastka. Podobają m i się 🙂

  2. Monika pisze:

    Małe pychotki:)

  3. Anonimowy pisze:

    Reniu wczorajsza tarta z sokiem pomarańczowym była przepyszna 🙂 A tartaletki wyglądają równie smakowicie 🙂 Pozdrawiam majowo;) Emilka

  4. Karmel pisze:

    Renia, czarodziejka z Ciebie:) znowu pyszności!

  5. Marcela pisze:

    mmm… to wygląda obłędnie!

  6. Marzena pisze:

    Raj dla podniebienia:-))

  7. Back Taste pisze:

    Jak tu słodko dzisiaj:)
    Pozdrowienia:)

  8. gin pisze:

    Uroczo wyglądają 🙂 Jestem pewna, że smakowały wyśmienicie 🙂

  9. Olka pisze:

    Raj dla podniebienia :))) nic dodać nic ująć….
    Pozdrawiam 🙂

  10. Sosna pisze:

    Jakie one urocze i zapewne pyszne! 🙂

  11. kuchcikOla pisze:

    Świetny pomysł na taką mini wersję 🙂 mniam!

  12. David Lewis pisze:

    I like the helpful information you provide in your articles. I’ll bookmark your weblog and check again here regularly. I’m quite sure I’ll learn many new stuff right here! Good luck for the next!

  13. Nicola Davies pisze:

    Right here is the right blog for everyone who would like to understand this topic. You know a whole lot its almost hard to argue with you (not that I personally would want to…HaHa). You certainly put a brand new spin on a topic which has been written about for ages. Wonderful stuff, just great!

  14. Benjamin Dowd pisze:

    Hello, Neat post. There’s an issue with your site in internet explorer, may test this? IE still is the market leader and a good section of people will miss your magnificent writing because of this problem.

Pozostaw odpowiedź Olka Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany.