na słodko19.04.20165817
Muffinki z jabłkami i cynamonem
Smacznego
czytaj przepis

Są banalne w przygotowaniu. 
Sprawdzają się na wieczorne “słodkie zachcianki”, a także na śniadanie do mlecznej kawy.
Na ciepło przypominają mini szarlotki.
Lekkie, miękkie, pyszne.
Pieczcie!

Składniki:
2 jabłka
250g mąki pszennej
1 jajko
200g jogurtu naturalnego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki sody
100g cukru pudru
1/2 łyżeczki esencji waniliowej
50ml oleju
1/2 łyżeczki cynamonu 
cukier puder do posypania
Wykonanie: obrane jabłka pokroić w kostkę. W jednej misie wymieszać ze sobą suche składniki, w drugiej mokre. Zawartość obu mis połączyć ze sobą delikatnie, najlepiej za pomocą miotełki. Na samym końcu do masy dodać kawałki jabłek. Formę na muffiny wyłożyć pociętym na kawałki papierem do pieczenia lub papilotkami. Napełnić je masą do 3/4 wysokości. Piec 20-30min w 180C.
Przestudzone posypać cukrem pudrem. Smacznego!
Udostępnij artykuł
Zapraszam do lektury mojej nowej książki
Serniki słodkie i wytrawne Renata Czelny-Kawazamów książkę
Ta książka to mój debiut wydawniczy. To także spełnienie mojego marzenia. To spis moich pomysłów na moje ukochane ciasto – sernik. Bo to właśnie sernik Mojej Babci zapamiętany z dzieciństwa stał się wielką inspiracją do tworzenia nowych smaków tego wdzięcznego ciasta...
na słono
Szparagi zapiekane z serem, boczkiem i ziemniakami
na słono
Risotto z grzybami i cydrem jabłkowym
na słodko
Babeczki pomarańczowe z lukrem
Komentarze

7 responses to “Muffinki z jabłkami i cynamonem”

  1. Kasia says:

    No pewnie, że upiekę 🙂 Ślicznie wyglądają w tych papierkach! 🙂

  2. Natalie says:

    Idealne zestawienie smaków! Zamawiam jedną 🙂
    http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

  3. gin says:

    Upiekłabym 🙂

  4. Natalia K says:

    Jakie one piękne, pulchniutkie, że już zapisuję przepis:)
    Pozdrawiam kochana wiosennie:)

  5. Już czuje ten zapach 😀

  6. Wspaniałe są te babeczki 🙂 porywam jedną do herbatki 🙂

  7. Wspaniałe są te babeczki 🙂 porywam jedną do herbatki 🙂

Leave a Reply to Marzena Szkodzińska Cancel reply

Your email address will not be published.