zupy13.06.20176433
Krem z pomidorów, jabłek i gruszek
Smacznego
czytaj przepis

Jestem absolutnie zakochana w wiosennych barwach i zapachach. Na każdym kroku i przy każdej sposobności staram się doceniać otaczajacą mnie przyrodę. Nauczyłam się ją chłonąć całą sobą – wzrokiem, słuchem, smakiem, całym ciałem. Od kiedy więcej fotografuję, oglądam świat intensywniej, tak jakby dwa razy mocniej! Wiosną kwitną moje ukochane piwonie, którw wprost ubóstwiam! Koszyczek truskawek to też pożądany obiekt, bo truskawka to taki owoc, którego smak przywodzi nam na myśl piekny obraz dzieciństwa. Też tak macie?

Wiosennym miesiącom towarzyszą jak zawsze cudowne święta – Dzień Matki, Dzień Dziecka i Dzień Taty. Przypominają nam, jak ważną rolę pełnimy dla siebie wzajemnie.

Cudnej urody paw z krakowskiego ZOO

Obserwowanie i obcowanie z przyrodą jest fantastyczne! Odpręża, umila czas, uwrażliwia 🙂

Kwiaty dla Mamy 🙂

Składniki

200 g pulpy pomidorowej

1 duże jabłko

1 gruszka

2, 5l bulionu (woda, kurze skrzydełka, marchew, cebula, seler, pietruszka, szczypior)

sól, pieprz

oregano suszone

tymianek suszony

szczypta imbiru

2 – 3 łyżeczki kwaśnej śmietany

Wykonanie

  1. Ugotować bulion, odcedzić z warzyw i skrzydełek.
  2. Do gotowego bulionu dodać pulpę pomidorową, kawałki obranego jabłka i gruszki. Gotować na wolnym ogniu, aż owoce zmiękną.
  3. Dodać śmietanę, przyprawy, sól i pieprz.
  4. Podawać z zieleniną.
  5. Smacznego!
Udostępnij artykuł
Zapraszam do lektury mojej nowej książki
Serniki słodkie i wytrawne Renata Czelny-Kawazamów książkę
Ta książka to mój debiut wydawniczy. To także spełnienie mojego marzenia. To spis moich pomysłów na moje ukochane ciasto – sernik. Bo to właśnie sernik Mojej Babci zapamiętany z dzieciństwa stał się wielką inspiracją do tworzenia nowych smaków tego wdzięcznego ciasta...
na słodko
Owocowe miksowanie – odsłona 2 – mus z mango, banana i brzoskwini
zupy
Zupa z dyni, marchewki i imbiru
kulinarne podróże
Kulinarny dziennik podróży cz.4
Komentarze

3 responses to “Krem z pomidorów, jabłek i gruszek”

  1. Świetne połączenie smaków i dużo pięknych zdjęć!

  2. mlodakk says:

    Ach truskawki i czereśnie szkoda że są tak krótko:( Bardzo ciekawe połączenie składników a zdjęcia śliczne

  3. codojedzenia says:

    Uwielbiam oglądać zdjęcia i te apetyczne i te ze zwierzakami!

Leave a Reply to codojedzenia Cancel reply

Your email address will not be published.