na słono07.07.20182792
Spaghetti ze szpinakowym pesto i fetą
Smacznego
czytaj przepis

Już wiem, że to danie będzie moim osobistym hitem lata. Szybkie i pyszne, a przy tym delikatne i nieobciążające żołądka w upalne dni. Wystarczy kilka świeżych składników, garść ulubionych orzechów i makaron spaghetti. Do tego cytrusowa lemoniada i obiad będzie idealny!

Przepis na lemoniadę cytrusowo -ziołową znajdziecie TU

A jak przygotować takie danie?

Składniki (na 2 porcje)

200 g makaronu spaghetti

100 g świeżego szpinaku

garść świeżej rukoli

kilka migdałów, orzechów nerkowca, orzechów makadamia

kawałek prawdziwej greckiej fety

30ml oliwy z oliwej

szczypta tymianku

sól, pieprz

kawałki świeżej cukinii

Wykonanie

  1. W blenderze umieść przepłukany na sicie szpinak i rukolę. Dodaj oliwę, orzechy, zioła, szczyptę soli i pieprzu. Całość zblenduj mocno.
  2. Pesto przełóż do miseczki.
  3. Makaron ugotuj tak jak lubisz.
  4. Odcedzony makaron połącz delikatnie z pesto, przełóż na talerz.
  5. Dodaj pokrojoną w słupki świeżą cukinię i pokruszoną fetę grecką. Warto zainwestować w prawdziwą, słoną fetę, tę twardszą, z makaronem będzie smakowała przepysznie!
  6. I już! Takie to proste!
  7. Smacznego!

 

Udostępnij artykuł
na słodko
poprzedni artykułTiramisu z owocami
kulinarne podróże
następny artykuł"Śniadanie w Warszawie" - Vincent Boulangerie & Patisserie w Warszawie
Komentarze

2 odpowiedzi na “Spaghetti ze szpinakowym pesto i fetą”

  1. Moja pasja smaku napisał(a):

    Prezentuje się obłędnie, ojjj zjadłabym 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.