na słono07.07.20183962
Spaghetti ze szpinakowym pesto i fetą
Smacznego
czytaj przepis

Już wiem, że to danie będzie moim osobistym hitem lata. Szybkie i pyszne, a przy tym delikatne i nieobciążające żołądka w upalne dni. Wystarczy kilka świeżych składników, garść ulubionych orzechów i makaron spaghetti. Do tego cytrusowa lemoniada i obiad będzie idealny!

Przepis na lemoniadę cytrusowo -ziołową znajdziecie TU

A jak przygotować takie danie?

Składniki (na 2 porcje)

200 g makaronu spaghetti

100 g świeżego szpinaku

garść świeżej rukoli

kilka migdałów, orzechów nerkowca, orzechów makadamia

kawałek prawdziwej greckiej fety

30ml oliwy z oliwej

szczypta tymianku

sól, pieprz

kawałki świeżej cukinii

Wykonanie

  1. W blenderze umieść przepłukany na sicie szpinak i rukolę. Dodaj oliwę, orzechy, zioła, szczyptę soli i pieprzu. Całość zblenduj mocno.
  2. Pesto przełóż do miseczki.
  3. Makaron ugotuj tak jak lubisz.
  4. Odcedzony makaron połącz delikatnie z pesto, przełóż na talerz.
  5. Dodaj pokrojoną w słupki świeżą cukinię i pokruszoną fetę grecką. Warto zainwestować w prawdziwą, słoną fetę, tę twardszą, z makaronem będzie smakowała przepysznie!
  6. I już! Takie to proste!
  7. Smacznego!

 

Udostępnij artykuł
Zapraszam do lektury mojej nowej książki
Serniki słodkie i wytrawne Renata Czelny-Kawazamów książkę
Ta książka to mój debiut wydawniczy. To także spełnienie mojego marzenia. To spis moich pomysłów na moje ukochane ciasto – sernik. Bo to właśnie sernik Mojej Babci zapamiętany z dzieciństwa stał się wielką inspiracją do tworzenia nowych smaków tego wdzięcznego ciasta...
na słodko
Ciasteczka czekoladowe
serniki pieczone
Sernik waniliowy na kruchym kakaowym spodzie
na słono
Polędwiczki wieprzowe w konfiturze jagodowej z jabłkiem, brzoskwinią, figą i rozmarynem
Komentarze

2 odpowiedzi na “Spaghetti ze szpinakowym pesto i fetą”

  1. Prezentuje się obłędnie, ojjj zjadłabym 🙂

Pozostaw odpowiedź Renata Czelny - Kawa Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany.