na słono20.07.20183423
Letnie śniadanie na weekend – bajgiel z serkiem i owocami letnimi
Smacznego
czytaj przepis

Czy wiesz, że małe rzeczy dla kogoś robione z miłością są tymi wielkimi? Jeśli masz ochotę, to weekendowe poranki są okazją do takich małych – wielkich rzeczy! Na przykład śniadanie dla bliskich. Zrób je inaczej. Prosto, ale inaczej. Wzbogać je o coś, spraw by było niecodzienne. 

Możesz wykorzystać także mój przepis, do którego użyłam zwykłego krakowskiego obwarzanka, serek kanapkowy i letnie owoce.

Prosto? Prosto! A jak smacznie!

Pysznych, letnich śniadań Wam życzę!

Tak naprawdę wystarczą proste składniki, aby przygotować coś pysznego!

Spraw, by letnie śniadania były wyjątkowe.

 

Składniki na 1 porcję

1 obwarzanek / bajgiel

serek twarogowy śmietankowy do posmarowania

owoce: nektarynka, śliwka, porzeczka

Wykonanie

Obwarzanka przekrój wzdłuż. Dolną część posmaruj serkiem, ułóż owoce pokrojone w cienkie plastry. Przyłóż górną częścią.

Gotowe! Prościej nie można. Ciesz się smakiem!

 

Udostępnij artykuł
Zapraszam do lektury mojej nowej książki
Serniki słodkie i wytrawne Renata Czelny-Kawazamów książkę
Ta książka to mój debiut wydawniczy. To także spełnienie mojego marzenia. To spis moich pomysłów na moje ukochane ciasto – sernik. Bo to właśnie sernik Mojej Babci zapamiętany z dzieciństwa stał się wielką inspiracją do tworzenia nowych smaków tego wdzięcznego ciasta...
serniki pieczone
Sernik waniliowy na kruchym kakaowym spodzie
na słodko
Majowo ;)
na słono
Chleb pszenny na nocnym zaczynie i moje lato
Komentarze

3 responses to “Letnie śniadanie na weekend – bajgiel z serkiem i owocami letnimi”

  1. marcepanowy kącik says:

    Krakowskie obwarzanki bardzo lubię i kupuję. Najbardziej smakuje mi posmarowany masłem, mniamm. Pomysł z owocami sezonowymi jest świetny i kolorowy.

    • Renata Czelny - Kawa says:

      Polecam wypróbowanie wersji owocowej 😉
      Pozdrawiam!

  2. Dobry pomysł na słodkie śniadanie 🙂

Leave a Reply to marcepanowy kącik Cancel reply

Your email address will not be published.