Poczęstowałam, bo byli głodni…
Odnieśli talerze…
“Proszę pani, dziękujemy, to było… niewiarygodnie pyszne…normalnie, człowiek tak nie gotuje…”
Gotuje, gotuje…
Składniki:
1 skrzydełko z kurczaka
1 marchewka
200g czerwonej soczewicy
6-7 pomidorów
2 cebule
2 ziemniaki
1 papryka czerwona lub żółta
200g serka mascarpone
50-70g parmezanu
rozmaryn
sól, pieprz
ocet balsamiczny
oliwa z oliwek
Wykonanie: do dużego garnka wlać ok. 2 litrów wody, włożyć skrzydełko, marchew, podgotować. Następnie dodać wcześniej przepłukaną i odsączoną na sicie soczewicę. Gotowac ok.15min.
Naczynie żaroodporne natrzeć oliwą, umieścić w nim pokrojone w ćwiartki pomidory, cebule, ziemniaki, paprykę. Posypać obficie rozmarynem, solą i pieprzem. Można całość skropić także octem balsamicznym. Piec ok. 30min w 170C z termoobiegiem. Upieczone warzywa przełożyć do bulionu, usunąć skrzydełko, dodać serek mascarpone, całość zmiksować na krem. Dodać tarty parmezan, doprawić do smaku. Gotowe!
Zupa przepysznie wygląda;)
Dziękuję! 😉 Zupa jednak lepiej smakuje niż wygląda 😉
Bardzo ciekawa zupka, chętnie bym spróbowała 🙂
Musiała byc pyszna, ostatnio junior jadł z soczewicy ale bez pomidorow
trzeba korzystać z tych pysznych, świeżych pomidorów- fajny przepis!
Ale zrobiłaś wieloskładnikową zupę. Pysznie brzmi i pysznie wygląda 🙂
Mniam uwielbiam takie zupy 🙂 są pyszne 🙂
Wspaniały komplement!:)))
Jak aromatycznie 🙂
Nie ma jak sprawić komuś radość miską zupy 🙂
Świetne połączenie składników! Pysznie wygląda! 🙂
you’re really a good webmaster. The web site loading velocity is incredible. It seems that you’re doing any distinctive trick. Moreover, The contents are masterpiece. you have performed a wonderful activity in this subject!
I was just looking for this information for some time. After six hours of continuous Googleing, finally I got it in your website. I wonder what is the lack of Google strategy that do not rank this kind of informative websites in top of the list. Generally the top web sites are full of garbage.