`
Smakował wybornie.
Biały, bielszy,kokosowy…
Lekki jak chmurka…
W pełni pyszny…
Składniki:
250g twarogu półtłustego
250g serka mascarpone
600ml mleczka kokosowego
100ml likieru kokosowego
1 szklanka cukru pudru
150g białej czekolady
2,5 łyżki żelatyny + 4 łyżki wody
4 wafelki kokosowe Princessa
Wykonanie: zmielony twaróg zmiksować z cukrem i serkiem mascarpone. Dodać cukier oraz stopioną, przestudzoną czekoladę. Delikatnie i krótko zmiksować. Teraz bardzo delikatnie dodawać mleczko kokosowe oraz likier. Masę najlepiej mieszać trzepaczką.
Namoczoną żelatynę delikatnie podgrzać (nie gotować!) do całkowitego rozpuszczenia się. Do tak przygotowanej żelatyny dodać kilka łyżek masy kokosowej w celu zahartowania jej. Następnie połączyć z całością. Na samym końcu dodać pokruszone wafelki kokosowe. Przełożyć do tortownicy wyłożonej folią. Schłodzić w lodówce przez ok. 4h.
/inspiracja Kwestia Smaku/
Jaki cudowny serniczek. Uwielbiam wszystko co kokosowe i porywam przepis i kawałek ciasta 🙂
Jej, jak ja uwielbiam serniki. A kokos… to moja słabość. Tak więc kupiłaś mnie w 100% tym sernikiem 🙂
Mmm, wygląda jak marzenie 🙂
Niebo w gębie!
Prostota najlepsza, cudowny sernik 🙂
Kochana, jak zwykle kusisz. Ale ten serniczek pysznie wyglada:)
całuski dla ciebie
Świetny sernik! Na pewno kiedyś wypróbuję! 🙂
I think everything posted was very reasonable. However, think about this, what if you were to create a awesome headline? I am not saying your content is not good., but suppose you added a post title that grabbed a person’s attention? I mean Chabot College is a little plain. You might look at Yahoo’s home page and watch how they create article titles to get viewers interested. You might add a related video or a pic or two to get people excited about everything’ve written. Just my opinion, it could make your blog a little bit more interesting.
You could definitely see your expertise in the work you write. The sector hopes for even more passionate writers such as you who aren’t afraid to say how they believe. All the time follow your heart.