Wystarczy naprawdę kilka dobrych składników, aby wyczarować coś dobrego. Dziś udało mi się to z pastą sałatkową na kanapkę, która może także nosić miano sałatki. Potrzebowałam do niej niewiele produktów, a smak naprawdę mnie urzekł.
Składniki
5-6 zielonych szparagów
1 jajko
1 szklanka kaszy jaglanej
3-4 plastry sera żółtego
2-3 plastry szynki
kilka orzechów włoskich
1 łyżeczka majonezu
sól, pieprz
Wykonanie: Do rondelka o grubym dnie nalać 2 szklanki wody, dodać szklankę kaszy jaglanej, wcześniej przepłukanej na sicie. Lekko posolić i gotować, często mieszając, do całkowitego wchłonięcia się wody. Kaszę przestudzić. Jajko ugotować na twardo, pokroić w grubą kostkę. Szparagi umyć, pozbawić dolnej części łodygi, pokroić na większe kawałki, odłożyć odcięte główki i podgotować kilka minut, na sam koniec wrzucając główki szparagów. Ser i szynkę pokroić w kosteczkę, dodać wraz z jajkiem i szparagami do kaszy. Całość lekko wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Na sam koniec dorzucić orzechy włoskie grubo posiekane. Podawać ze świeżym pieczywem.
Wygląda apetycznie! 🙂
Świetny pomysł z taką pastą, muszę spróbować 🙂
Uwielbiam wynalazki wszelakie, a to na pewno by mi smakowało:)
Jaka pycha!
No jadłabym jadła *.*
Bardzo smakowicie się prezentuje na kanapce! 🙂
I have been gone for a while, but now I remember why I used to love this blog. Thanks, I will try and check back more often. How often do you update your web site?
It’s an amazing post for all the internet visitors; they will get benefit from it I am sure.
You made a number of good points there. I did a search on the subject and found nearly all people will consent with your blog.