na słodko03.07.201653213
Tartaletki z kremem borówkowym, malinami i czerwoną porzeczką
Smacznego
czytaj przepis

Uwielbiam lato za bogactwo owoców.
Można z nich wtedy wyczarować cudowne, pełne owocowego smaku desery.
Dzisiejsza propozycja to wykorzystanie przepisu z czasopisma “Moje Gotowanie”, którego nie kupuję, lecz tym razem nabyłam je, wiedząc, że spędzę kilka godzin na bezproduktywnym czekaniu… Więc dlaczego ma być bezproduktywne, skoro przekartkowanie kolorowych przepisów natychmiast może zainspirować nas do wyczarowania czegoś smacznego?
Tak stało się i tym razem. Mój przepis jest uproszczony, gdyż wykorzystałam do niego gotowe podkłady do tartaletek. Zazwyczaj nie kupuję takich rzeczy, tym razem jednak wzięłam je po prostu do wypróbowania i okazało się, że sprawdziły się rewelacyjnie!

Składniki (na 20sztuk)
100g serka mascarpone
150g borówek
50g borówek amerykańskich
kilka malin
garść czerwonej porzeczki
3-4 łyżeczki cukru pudru
gotowe podkłady do babeczek (użyłam Dan Cake)
Wykonanie: w naczyniu zasypać borówki (1/5 z nich odłożyć do dekoracji) cukrem pudrem i rozgnieść widelcem. Dodać serek mascarpone i dokładnie, krótko wymieszać. Krem schłodzić przez ok.1h. Tartaletki napełniać kremem borówkowym, dekorować czerwoną porzeczką, maliną, borówką. Tuż przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Udostępnij artykuł
Zapraszam do lektury mojej nowej książki
Serniki słodkie i wytrawne Renata Czelny-Kawazamów książkę
Ta książka to mój debiut wydawniczy. To także spełnienie mojego marzenia. To spis moich pomysłów na moje ukochane ciasto – sernik. Bo to właśnie sernik Mojej Babci zapamiętany z dzieciństwa stał się wielką inspiracją do tworzenia nowych smaków tego wdzięcznego ciasta...
inne
“Lato herbatą pachnące” – japońska herbata zielona z prażonym ryżem
na słono
Spaghetti ze szpinakowym pesto i fetą
kulinarne podróże
Kefalonia kulinarnie
Komentarze

13 responses to “Tartaletki z kremem borówkowym, malinami i czerwoną porzeczką”

  1. Wyglądają obłędnie i pewnie tak też smakują 🙂

  2. Ola says:

    Bardzo ładnie z tym kolorowym nadzieniem wyglądają!

  3. Monika says:

    Jakie urocze cudeńka:)

  4. Natalie says:

    Wygladają i brzmią jak jakieś spełnienie kulinarnych marzeń 😉 Pycha!
    http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

  5. Marzena says:

    Takie letnie, pyszne hapsiki:-)

  6. pyszota *.*

  7. Donia says:

    Przepyszne!!!Wyglądają bardzo apetycznie!!! Serdecznie pozdrawiam:))

  8. Natalia K says:

    Jakie ładniutkie. Aż chciałoby się teraz jedną zjeść:)
    ściskam kochana wakacyjnie:)

  9. Ale by się chciało zjeść takie słodkości.Pozdrawiam 🙂

  10. Fantastic website. A lot of helpful information here. I am sending it to several pals ans additionally sharing in delicious. And certainly, thank you for your sweat!

  11. First of all I want to say excellent blog! I had a quick question in which I’d like to ask if you do not mind. I was interested to find out how you center yourself and clear your head before writing. I’ve had a hard time clearing my mind in getting my thoughts out. I do take pleasure in writing however it just seems like the first 10 to 15 minutes tend to be wasted just trying to figure out how to begin. Any suggestions or hints? Thanks!

  12. Hello! I’ve been reading your weblog for a long time now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from Austin Texas! Just wanted to mention keep up the excellent work!

  13. Luke Sharp says:

    Thank you a lot for sharing this with all folks you actually recognize what you’re talking approximately! Bookmarked. Kindly also visit my web site =).

Leave a Reply

Your email address will not be published.