Jestem absolutnie zakochana w wiosennych barwach i zapachach. Na każdym kroku i przy każdej sposobności staram się doceniać otaczajacą mnie przyrodę. Nauczyłam się ją chłonąć całą sobą – wzrokiem, słuchem, smakiem, całym ciałem. Od kiedy więcej fotografuję, oglądam świat intensywniej, tak jakby dwa razy mocniej! Wiosną kwitną moje ukochane piwonie, którw wprost ubóstwiam! Koszyczek truskawek to też pożądany obiekt, bo truskawka to taki owoc, którego smak przywodzi nam na myśl piekny obraz dzieciństwa. Też tak macie?
Wiosennym miesiącom towarzyszą jak zawsze cudowne święta – Dzień Matki, Dzień Dziecka i Dzień Taty. Przypominają nam, jak ważną rolę pełnimy dla siebie wzajemnie.
Cudnej urody paw z krakowskiego ZOO
Obserwowanie i obcowanie z przyrodą jest fantastyczne! Odpręża, umila czas, uwrażliwia 🙂
Kwiaty dla Mamy 🙂
Składniki
200 g pulpy pomidorowej
1 duże jabłko
1 gruszka
2, 5l bulionu (woda, kurze skrzydełka, marchew, cebula, seler, pietruszka, szczypior)
sól, pieprz
oregano suszone
tymianek suszony
szczypta imbiru
2 – 3 łyżeczki kwaśnej śmietany
Wykonanie
Świetne połączenie smaków i dużo pięknych zdjęć!
Ach truskawki i czereśnie szkoda że są tak krótko:( Bardzo ciekawe połączenie składników a zdjęcia śliczne
Uwielbiam oglądać zdjęcia i te apetyczne i te ze zwierzakami!