Pyszne śniadanie, czyli jakie? Z ulubionych składników? Z najlepszych składników? A może z najprostszych? Pyszne śniadanie to także jego oprawa. Czasami nawet zwykłe, niewyszukane rzeczy smaczniejsze wydają się, gdy jemy je w miłym otoczeniu lub na świeżym powietrzu. W weekend mam czas, by o to zadbać.
Dziś pełnoziarnista kanapka posmarowana hojnie ricottą i konfiturą z banana i aloesu. Konfiturę możecie zastąpić własną, w ulubionym smaku. Na wierzchu cenne w składniki awokado. Do tego kawa i … jak dla mnie pełnia śniadaniowego szczęścia! I wcale nie trzeba tak wiele. Pamiętaj – kanapka z ricottą i awokado – uczyń czyjś ranny posiłek wyjątkowym.
A jak przygotować takie lekkie i słodkie śniadanie?
Składniki
pajdka chleba pełnoziarnistego (mój miał w sobie ziarna i miód)
2 łyżeczki ricotty
2 łyżeczki ulubionej konfitury (ja wykorzystałam bananowo-aloesową)
1/3 awokado
kilka orzechów włoskich
+ filiżanka pysznej kawy
Wykonanie
Chyba nie muszę tego pisać 🙂
Mniam, coś dla mnie, uwielbiam awokado! 🙂
Nie musisz 😉 ale zdjęcia przepiękne 🙂
Bardzo mi miło 🙂
Brzmi pysznie takie śniadanko