zupy19.09.201439715
Zupa krem z kalarepki
Smacznego
czytaj przepis

Fantastyczna zupa o niecodziennym, wspaniałym i głębokim smaku. Nikt, kto ją jadł, nie potrafił odgadnąć, z czego jest zrobiona. Niedoceniona kalarepka wiedzie tu prym. Spróbujcie!

/przepis własny/
Składniki:
3 kalarepki
1 indycza szyja
2 marchewki
1/4 selera
1 korzeń pietruszki
pęczek zielonej cebulki
1/2 łyżeczka gałki muszkatołowej
szczypta czosnku
sól, pieprz świeżo zmielony
Wykonanie:
Do garnka wrzucamy: indyczą szyjkę, pietruszkę, marchew, kawałek selera oraz cebulkę. Zalewamy 2 litrami wody i gotujemy na wolnym ogniu. Następnie dodajemy pokrojoną na kawałki kalarepkę i całość gotujemy do miękkości. Szyjkę usuwamy, zupę miksujemy i doprawiamy do smaku.

Udostępnij artykuł
Zapraszam do lektury mojej nowej książki
Serniki słodkie i wytrawne Renata Czelny-Kawazamów książkę
Ta książka to mój debiut wydawniczy. To także spełnienie mojego marzenia. To spis moich pomysłów na moje ukochane ciasto – sernik. Bo to właśnie sernik Mojej Babci zapamiętany z dzieciństwa stał się wielką inspiracją do tworzenia nowych smaków tego wdzięcznego ciasta...
zupy
Zupa krem z kukurydzy
na słodko
Ciasto z żurawiną i serkiem twarogowym
na słodko
Tort orzechowo-czekoladowy z bezą
Komentarze

15 odpowiedzi na “Zupa krem z kalarepki”

  1. Aska gotuje pisze:

    kalarepka jest rewelacyjna,lubie takie zupy lekkie i w postaci kremu bo przypominaja mi dziecinstwo a znowu maz nie lubi i powstaje problem:)Twoja brzmi bardzo smacznie!

  2. w końcu bardzo fajny pomysł na wykorzystanie dość problematycznej kalarepki. z chęcią spróbuję zrobić taką zupę : )

  3. Karmel pisze:

    zupka pyszna, też gotuję kremy z kalarepy 🙂 zawsze podoba mi się jej kolorek!

  4. Ola pisze:

    kalarepkę w zupie jadłam tylko w klasycznej jarzynowej, startą na tarce, Twój krem zapowiada się ciekawie, muszę o nim pamiętać i kiedyś go wypróbować:)

  5. Kasia pisze:

    Takie zupy dotąd nie jadłam, ale bardzo lubię kalarepkę, więc spróbuję 🙂

  6. Marta pisze:

    uwielbiam wszystkie kremiki 🙂 ale takiego nie jadłam!

  7. Zupy z kalarepką gotowałam ale bez miksowania. Ale widzę, że przygotowałaś świetną zupę kremową. Bardzo smakowicie wygląda 🙂

  8. pysznie wygląda z chęcią bym miseczkę takiej zupki zjadła.. i te dwa przepiórcze jajeczka.. smakowicie! u mnie dziś jarzynowa 🙂

  9. DżemDżus pisze:

    Muszę jedynie ominąć indycza szyjkę, gdyż w naszych szeregach mamy wegetariankę, ale reszta pyszna 🙂

  10. Agata Koton pisze:

    Spróbuję, nie musisz mnie dłużej do tego namawiać, jestem pewna, że nikt nie zgadnie 🙂

  11. Anika pisze:

    Super przepis. Będę musiała kiedys skorzystać:)

  12. Magda C. pisze:

    Chętnie bym spróbowała takiego kremu 🙂

  13. Jack Bailey pisze:

    Thanks in support of sharing such a good thought, paragraph is pleasant, thats why i have read it entirely

  14. Kylie Lee pisze:

    Wow, awesome blog format! How long have you been blogging for? you made running a blog look easy. The total look of your site is magnificent, as smartly as the content!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.