na słodko19.04.20162727
Muffinki z jabłkami i cynamonem
Smacznego
czytaj przepis

Są banalne w przygotowaniu. 
Sprawdzają się na wieczorne „słodkie zachcianki”, a także na śniadanie do mlecznej kawy.
Na ciepło przypominają mini szarlotki.
Lekkie, miękkie, pyszne.
Pieczcie!

Składniki:
2 jabłka
250g mąki pszennej
1 jajko
200g jogurtu naturalnego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki sody
100g cukru pudru
1/2 łyżeczki esencji waniliowej
50ml oleju
1/2 łyżeczki cynamonu 
cukier puder do posypania
Wykonanie: obrane jabłka pokroić w kostkę. W jednej misie wymieszać ze sobą suche składniki, w drugiej mokre. Zawartość obu mis połączyć ze sobą delikatnie, najlepiej za pomocą miotełki. Na samym końcu do masy dodać kawałki jabłek. Formę na muffiny wyłożyć pociętym na kawałki papierem do pieczenia lub papilotkami. Napełnić je masą do 3/4 wysokości. Piec 20-30min w 180C.
Przestudzone posypać cukrem pudrem. Smacznego!
Udostępnij artykuł
na słono
poprzedni artykułCurry z dynią, ciecierzycą i szpinakiem
sałatki
następny artykułSałatka z krewetkami, szparagami i miętą
Komentarze

7 odpowiedzi na “Muffinki z jabłkami i cynamonem”

  1. Kasia napisał(a):

    No pewnie, że upiekę 🙂 Ślicznie wyglądają w tych papierkach! 🙂

  2. Natalie napisał(a):

    Idealne zestawienie smaków! Zamawiam jedną 🙂
    http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

  3. gin napisał(a):

    Upiekłabym 🙂

  4. Natalia K napisał(a):

    Jakie one piękne, pulchniutkie, że już zapisuję przepis:)
    Pozdrawiam kochana wiosennie:)

  5. Roztrzepana Babeczka napisał(a):

    Już czuje ten zapach 😀

  6. Marzena Szkodzińska napisał(a):

    Wspaniałe są te babeczki 🙂 porywam jedną do herbatki 🙂

  7. Marzena Szkodzińska napisał(a):

    Wspaniałe są te babeczki 🙂 porywam jedną do herbatki 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.