na słodko12.07.20171580
Koktajl truskawkowo – borówkowy z różaną nutą
Smacznego
czytaj przepis

Lato w pełni, bazary pełne kolorowych zbiorów. Teraz jest czas na czerpanie z tych dóbr. W swoim jadłospisie wprowadziłam zasadę, że dzień bez owoców jest dniem nieudanym. Codziennie towarzyszy mi więc sok, koktajl, gęste smoothie lub po prostu owoce luzem. Do dzisiejszego koktajlu dodałam lekko orientalny smak wody różanej, którą już wielokrotnie wykorzystałam w kuchni. Jej zderzenie z owocami lata sprawia, że taki napój smakuje interesująco. Zainteresowani?

Składniki

150 g truskawek

150 g borówek lub jagód

odrobina wody różanej

cukier według własnego uznania (dodałam „na oko” do ulubionej słodkości)

 

Wykonanie

  1. Owoce myjemy, truskawki pozbawiamy szypułek, przekładamy do blendera.
  2. Dosypujemy cukier, dodajemy wodę różaną. Blendujemy na koktajl.
  3. Koktajl przelewamy do szklanek. dowolnie ozdabiamy.
  4. Koktajl najlepiej smakuje schłodzony.
  5. Smacznego!

Udostępnij artykuł
kulinarne podróże
poprzedni artykułPałac Cieleśnica
na słono
następny artykułMakaron z bazyliowym pesto, czosnkiem, orzechami nerkowca i parmezanem
Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.