Są banalne w przygotowaniu.
Sprawdzają się na wieczorne “słodkie zachcianki”, a także na śniadanie do mlecznej kawy.
Na ciepło przypominają mini szarlotki.
Lekkie, miękkie, pyszne.
Pieczcie!
Składniki:
2 jabłka
250g mąki pszennej
1 jajko
200g jogurtu naturalnego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki sody
100g cukru pudru
1/2 łyżeczki esencji waniliowej
50ml oleju
1/2 łyżeczki cynamonu
cukier puder do posypania
Wykonanie: obrane jabłka pokroić w kostkę. W jednej misie wymieszać ze sobą suche składniki, w drugiej mokre. Zawartość obu mis połączyć ze sobą delikatnie, najlepiej za pomocą miotełki. Na samym końcu do masy dodać kawałki jabłek. Formę na muffiny wyłożyć pociętym na kawałki papierem do pieczenia lub papilotkami. Napełnić je masą do 3/4 wysokości. Piec 20-30min w 180C.
Przestudzone posypać cukrem pudrem. Smacznego!
No pewnie, że upiekę 🙂 Ślicznie wyglądają w tych papierkach! 🙂
Idealne zestawienie smaków! Zamawiam jedną 🙂
http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
Upiekłabym 🙂
Jakie one piękne, pulchniutkie, że już zapisuję przepis:)
Pozdrawiam kochana wiosennie:)
Już czuje ten zapach 😀
Wspaniałe są te babeczki 🙂 porywam jedną do herbatki 🙂
Wspaniałe są te babeczki 🙂 porywam jedną do herbatki 🙂