Składniki: /na 4 tarteletki/
80g mąki tortowej
50g cukru pudru
2 małe jajka
75g masła
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 łyżeczki cukru muscavado + 1 do zasypania rabarbaru
1 łodyga rabarbaru
płatki migdałowe
Wykonanie:
Rabarbar oczyścić, pokroić w kostkę, zalać wrzątkiem, zostawić na 2 minuty. Następnie odcedzić, zasypać brązowym cukrem, aby stracił na kwaskowatości. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać jajka, przesiać mąkę z proszkiem, zmiksować. Ciasto przełożyć łyżką do foremek na tarteletki. Wyłożyć rabarbar, posypać brązowym cukrem oraz płatkami migdałowymi. Piec w 180C przez 25 minut.
Bardzo smakowite są Twoje tartaletki. Świetne porcjowane ciastka. Podobają m i się 🙂
Małe pychotki:)
Reniu wczorajsza tarta z sokiem pomarańczowym była przepyszna 🙂 A tartaletki wyglądają równie smakowicie 🙂 Pozdrawiam majowo;) Emilka
Renia, czarodziejka z Ciebie:) znowu pyszności!
prawdziwy raj!
mmm… to wygląda obłędnie!
Raj dla podniebienia:-))
Jak tu słodko dzisiaj:)
Pozdrowienia:)
Uroczo wyglądają 🙂 Jestem pewna, że smakowały wyśmienicie 🙂
Raj dla podniebienia :))) nic dodać nic ująć….
Pozdrawiam 🙂
Jakie one urocze i zapewne pyszne! 🙂
Świetny pomysł na taką mini wersję 🙂 mniam!
I like the helpful information you provide in your articles. I’ll bookmark your weblog and check again here regularly. I’m quite sure I’ll learn many new stuff right here! Good luck for the next!
Right here is the right blog for everyone who would like to understand this topic. You know a whole lot its almost hard to argue with you (not that I personally would want to…HaHa). You certainly put a brand new spin on a topic which has been written about for ages. Wonderful stuff, just great!
Hello, Neat post. There’s an issue with your site in internet explorer, may test this? IE still is the market leader and a good section of people will miss your magnificent writing because of this problem.