na słono04.10.201458711
Smażona flądra z pikantną salsą i aromatycznym ryżem
Smacznego
czytaj przepis

Bardzo smaczna propozycja na rybny, jesienny obiad. Dobór składników do dania jest całkowicie moją własną kompozycją. I wyszło pysznie! Jeśli jesteście miłośnikami ryb, warto skusić się na taką flądrę z nieco bardziej wyrazistym w smaku dodatkiem – salsą i aromatycznym ryżem. Polecam!

Składniki:

mąka do panierowania ryby
Wykonanie:  Ryż podsmażyć na maśle, podlać wodą, dusić do miękkości. Doprawić solą, gałką, dodać majonez i paprykę słodką. Na patelni zeszklić cebulkę. Dodać pokrojoną drobno cukinię, marchewkę
oraz kawałki pomidorków cherry. Dusić. Doprawić kleksem śmietanki, dodać
sól, pieprz cayenne oraz kroplę octu winnego. Ja zamiast octu użyłam syropu z granatów. Niezwykle ciekawie podkreślił smak salsy. Plastry cukinii podsmażyć na oliwie. Wyłożyć na talerza. Oczyszczoną i
osuszoną rybę oprószyć solą, pieprzem, obtoczyć w mące. Smażyć na
rumiany kolor z obydwu stron.
Na plastrach cukinii podać ciepły ryż, ułożyć flądrę oraz salsę. Smacznego! Danie jest naprawdę pyszne!
Udostępnij artykuł
Zapraszam do lektury mojej nowej książki
Serniki słodkie i wytrawne Renata Czelny-Kawazamów książkę
Ta książka to mój debiut wydawniczy. To także spełnienie mojego marzenia. To spis moich pomysłów na moje ukochane ciasto – sernik. Bo to właśnie sernik Mojej Babci zapamiętany z dzieciństwa stał się wielką inspiracją do tworzenia nowych smaków tego wdzięcznego ciasta...
na słono
Tarta z pastą z awokado, ziół oraz figą i sokiem z granatów
na słono
Indyk z kaszą jaglaną, żurawiną i jabłkiem z masłem szałwiowym i migawki z miejsca dzieciństwa
na słono
Wykwintny pstrąg z cytryną, pesto z bazylii, szpinaku, mięty i migdałów
Komentarze

11 responses to “Smażona flądra z pikantną salsą i aromatycznym ryżem”

  1. Lena says:

    Idealnie złocista rybka 🙂

  2. tymi smakami przypomniałas mi jak pyszna jest flądra 🙂

  3. Bez wątpienia jest smaczna. A do tego tak ślicznie podana. Narobiłam sobie smaka na taka rybę 🙂

  4. Anika says:

    Tak podana ryba – bardzo ciekawa propozycja!!!

  5. Ola says:

    uwielbiam flądrę, w takim wydaniu nie jadłam, boska propozycja!

  6. Olka says:

    Pyszna rybka 🙂 i jak fajnie podana….mniam 🙂

  7. Łucja says:

    Jaka smaczna rybka!! Zjadłabym z przyjemnością!

  8. Andrea Lyman says:

    Try to remember when we expected distinctive Canon printer ink to print imagery. Fortunately, by following some simple tips, you can print good quality photos too. Photo quality using the Canon Pixma i P4950 ink cartridges was a bit above average for an inkjet.

  9. Good day I am so happy I found your blog page, I really found you by accident, while I was browsing on Yahoo for something else, Nonetheless I am here now and would just like to say cheers for a tremendous post and a all round entertaining blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read it all at the moment but I have bookmarked it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read more, Please do keep up the great work.

  10. Hmm it appears like your site ate my first comment (it was extremely long) so I guess I’ll just sum it up what I submitted and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blog blogger but I’m still new to everything. Do you have any tips for beginner blog writers? I’d certainly appreciate it.

  11. Asking questions are in fact good thing if you are not understanding anything completely, however this piece of writing provides nice understanding even.

Leave a Reply

Your email address will not be published.