Były naleśniki na słodko.
Zostały zjedzone.
Zostało kilka naleśnikowych placków, więc śmiało można było zmienić obiadowy wariant na wytrawny.
Nadzienie to mięso wieprzowo-wołowe, kolorowe papryki i wspaniała cukinia, która zawsze świetnie się komponuje w wielu daniach.
Szybkie, proste i dobre!
Składniki na 7-8sztuk
naleśniki
1 szklanka mąki pszennej
250ml mleka
2 jajka
szczypta soli
3/4 szklanki wody mineralnej
tłuszcz do smażenia
nadzienie
1 duża cukinia
3 kolorowe papryki
1 cebula
250g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
oregano suszone
bazylia
sól, pieprz
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego lub 1 duży pomidor świeży
oliwa do smażenia
3-4 łyżki majonezu
Wykonanie:
naleśniki: składniki na ciasto naleśnikowe zmiksować na gładką masę. Na patelni rozpuścić tłuszcz, smażyć cienkie naleśniki na złoty kolor z obu stron.
nadzienie: na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić drobno posiekaną cebulę, zeszklić, następnie dodać mięso, podsmażyć. Papryki pozbawić nasion, pokroić w drobną kostkę, dodać do mięsa. Na sam koniec wrzucić pokrojoną również w kostkę cukinię oraz pomidora (lub koncentrat). Całość poddusić, przyprawić do smaku.
Na placku naleśnikowym rozsmarować cieniutką warstwę majonezu. Dodać nadzienie i równo rozprowadzić. Naleśnika zwinąć w rulon. Gotowe!
Naleśniki świetnie smakują również w wersji zapieczonej z sosem beszamelowym! Polecam!
Bardzo lubię takie naleśniki 🙂 są pyszne 🙂
Muszę koniecznie takie naleśniczki zrobić:) Przepysznie wyglądają:)
ściskam cieplutko kochana
Bardzo apetycznie! Uwielbiam naleśniki i na słodko i na wytrawnie!
Bardzo smaczna kombinacja. Uwielbiam naleśniki. Na różne sposoby 🙂
Zazwyczaj robię naleśniki na słodko, ale takie wytrawne też są pycha 🙂
I completely agree! I came over from google and am searching to subscribe. Where is your RSS feed?