na słodko04.03.20173394
Mus z mango i jarmużu
Smacznego
czytaj przepis

Połączenie tych składników odkryłam zimą w czasie tygodniowego owocowo – warzywnego detoksu. Jednak teraz, w przededniu wiosny, jest świetnym żródłem wielu witamin i minerałów. Dodaje energii, poprawia samopoczucie. Co więcej, wybornie smakuje. Mus można także wzbogacić na wiele sposobów – mleczkiem kokosowym, owocem kiwi czy sokiem z cytryny.

Składniki na 4 porcje ( 4 kokilki)

1 mango

6 dużych liści jarmużu

1 łyżeczka soku z cytryny

1 kiwi (opcjonalnie)

2 – 3 łyżki mleczka kokosowego (opcjonalnie)

Wykonanie

Wszystkie wybrane wg uznania składniki na mus umieścić w blenderze i zmiksowac na gładką masę.

Przed podaniem schłodzić.

Smacznego!

Udostępnij artykuł
Zapraszam do lektury mojej nowej książki
Serniki słodkie i wytrawne Renata Czelny-Kawazamów książkę
Ta książka to mój debiut wydawniczy. To także spełnienie mojego marzenia. To spis moich pomysłów na moje ukochane ciasto – sernik. Bo to właśnie sernik Mojej Babci zapamiętany z dzieciństwa stał się wielką inspiracją do tworzenia nowych smaków tego wdzięcznego ciasta...
na słodko
Ciasto czekoladowe “Czarne Malibu”
na słono
CHLEB OWSIANY Z SIEMIENIEM LNIANYM
inne
Premiera mojej drugiej książki “Niebo nad lasem”
Komentarze

4 responses to “Mus z mango i jarmużu”

  1. Ania says:

    Wszystkie składniki musu bardzo lubię, ale…mango najbardziej.
    Pysznie wygląda ten musik. Zachęca do wypróbowania.

  2. Olka says:

    To się zgrałyśmy jarmużowo 😀 z mango to dopiero fajne! 🙂

  3. Ciekawe połączenie mango i jarmużu. Podoba mi się 🙂

  4. mlodakk says:

    Mango plus jarmuż bardzo ciekawe połączenie, chętnie wypróbuje przepis

Leave a Reply

Your email address will not be published.