Połączenie tych składników odkryłam zimą w czasie tygodniowego owocowo – warzywnego detoksu. Jednak teraz, w przededniu wiosny, jest świetnym żródłem wielu witamin i minerałów. Dodaje energii, poprawia samopoczucie. Co więcej, wybornie smakuje. Mus można także wzbogacić na wiele sposobów – mleczkiem kokosowym, owocem kiwi czy sokiem z cytryny.
Składniki na 4 porcje ( 4 kokilki)
1 mango
6 dużych liści jarmużu
1 łyżeczka soku z cytryny
1 kiwi (opcjonalnie)
2 – 3 łyżki mleczka kokosowego (opcjonalnie)
Wykonanie
Wszystkie wybrane wg uznania składniki na mus umieścić w blenderze i zmiksowac na gładką masę.
Przed podaniem schłodzić.
Smacznego!
Wszystkie składniki musu bardzo lubię, ale…mango najbardziej.
Pysznie wygląda ten musik. Zachęca do wypróbowania.
To się zgrałyśmy jarmużowo 😀 z mango to dopiero fajne! 🙂
Ciekawe połączenie mango i jarmużu. Podoba mi się 🙂
Mango plus jarmuż bardzo ciekawe połączenie, chętnie wypróbuje przepis