na słodko18.05.201424415
Tarteletki rabarbarowe z brązowym cukrem i migdałami
Smacznego
czytaj przepis
 Rabarbarowo.
 Majowo.
 Pysznie.

Składniki: /na 4 tarteletki/
80g mąki tortowej
50g cukru pudru
2 małe jajka
75g masła
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 łyżeczki cukru muscavado + 1 do zasypania rabarbaru
1 łodyga rabarbaru
płatki migdałowe
Wykonanie:
Rabarbar oczyścić, pokroić w kostkę, zalać wrzątkiem, zostawić na 2 minuty. Następnie odcedzić, zasypać brązowym cukrem, aby stracił na kwaskowatości. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać jajka, przesiać mąkę z proszkiem, zmiksować. Ciasto przełożyć łyżką do foremek na tarteletki. Wyłożyć rabarbar, posypać brązowym cukrem oraz płatkami migdałowymi. Piec w 180C przez 25 minut.

Udostępnij artykuł
Zapraszam do lektury mojej nowej książki
Serniki słodkie i wytrawne Renata Czelny-Kawazamów książkę
Ta książka to mój debiut wydawniczy. To także spełnienie mojego marzenia. To spis moich pomysłów na moje ukochane ciasto – sernik. Bo to właśnie sernik Mojej Babci zapamiętany z dzieciństwa stał się wielką inspiracją do tworzenia nowych smaków tego wdzięcznego ciasta...
serniki pieczone
Sernik cytryna z pomarańczą i kokosem
kulinarne podróże
Kulinarny dziennik podróży cz.1
na słodko
Tort bezowy Pavlova z kremem winogronowym
Komentarze

15 responses to “Tarteletki rabarbarowe z brązowym cukrem i migdałami”

  1. Bardzo smakowite są Twoje tartaletki. Świetne porcjowane ciastka. Podobają m i się 🙂

  2. Monika says:

    Małe pychotki:)

  3. Anonimowy says:

    Reniu wczorajsza tarta z sokiem pomarańczowym była przepyszna 🙂 A tartaletki wyglądają równie smakowicie 🙂 Pozdrawiam majowo;) Emilka

  4. Karmel says:

    Renia, czarodziejka z Ciebie:) znowu pyszności!

  5. Marcela says:

    mmm… to wygląda obłędnie!

  6. Marzena says:

    Raj dla podniebienia:-))

  7. Back Taste says:

    Jak tu słodko dzisiaj:)
    Pozdrowienia:)

  8. gin says:

    Uroczo wyglądają 🙂 Jestem pewna, że smakowały wyśmienicie 🙂

  9. Olka says:

    Raj dla podniebienia :))) nic dodać nic ująć….
    Pozdrawiam 🙂

  10. Sosna says:

    Jakie one urocze i zapewne pyszne! 🙂

  11. kuchcikOla says:

    Świetny pomysł na taką mini wersję 🙂 mniam!

  12. David Lewis says:

    I like the helpful information you provide in your articles. I’ll bookmark your weblog and check again here regularly. I’m quite sure I’ll learn many new stuff right here! Good luck for the next!

  13. Right here is the right blog for everyone who would like to understand this topic. You know a whole lot its almost hard to argue with you (not that I personally would want to…HaHa). You certainly put a brand new spin on a topic which has been written about for ages. Wonderful stuff, just great!

  14. Hello, Neat post. There’s an issue with your site in internet explorer, may test this? IE still is the market leader and a good section of people will miss your magnificent writing because of this problem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.