Jest nas cztery. Znamy sie od dawien dawna. Spotykamy się razem lub osobno. Według potrzeby, według możliwości. Dzielimy się radościami, smutkami, przeczytanymi książkami, przepisami na obiad czy sałatkę, wykradamy z zabieganej rzeczywistości czas tylko dla nas. Jeśli płaczemy, to razem. Jeśli się śmiejemy, to do rozpuku. Zawsze. Jeśli mamy problem, słuchamy się, wspieramy, jak możemy. Rozmawiamy o wszystkim. Począwszy od “co ty masz na głowie?”, po refleksyjne ” kiedyś to zrobię, zobac” Jesteśmy koleżankami, przyjaciółkami, matkami. Jesteśmy. Na całe szczęście!
Są śmieszne! Śmiesznie proste i śmiesznie szybko się je zjada. Wyglądają też śmiesznie. Są doskonałą przystawką przed daniem głównym lub przekąską na imprezie. Nazwałam je poduszeczkami, bo w trakcie pieczenia pęcznieją jak poduszki! Są bardzo smaczne, zarówno z wytrawnym nadzieniem, jak i słodkim. Dziś propozycja orzechowa z migdałami. Skosztujcie tego rarytasu, bo nie dość, że śmiesznie łatwy, to jeszcze szybko zaskarbia sobie zwolenników.
Składniki
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 opakowanie serka twarogowego
2-3 łyżki zmielonych orzechów włoskich
1-2 łyżeczki cukru pudru
garść płatków migdałowych
rukola do dekoracji
Wykonanie
Narobi takich poduszeczek i potem muszę zjeść przynajmniej połowę talerza,bo oprzeć się nie mogę. Po prostu się nie da 🙂
Tu się nie ma co opierać…;)
Pyszne i do tego blyskawiczne 🙂 polecam
pewnie na jednej bym nie poprzestała 🙂
Nie jadłam nigdy takich poduszeczek, ale chętnie bym spróbowała. 🙂
Zachęcam do wypróbowania przepisu!
Szybki i łatwy!
o jakie fajne, do tego takie wspaniałe nadzienie no to już mnie masz:)
Warto spróbować! 🙂
Czy ktoś tu wspomniał o cieście francuskim? Matko jak ja uwielbiam takie smaki. Pyszności! Z serkiem twarogowym i orzechami włoskimi. Nie można było mi bardziej trafić w gust! Porywam taką “poduszeczkę” 🙂
Pozdrawiam serdecznie! 🙂
Tak, tak! Ciasto francuskie do takich poduszeczek sprawdza się idealnie 😉
Wspaniała przekąska! Chętnie bym zaserwowała gościom <3
Dziękuję!
Zwłaszcza przy gościach sie sprawdza :0
Mniam jak pysznie wyglądają 🙂
Nie tak wyglądają, jak smakują! 🙂
Bardzo fajny przepis – prosty, ale pełen aromatów 🙂 I zdjęcia ładne 🙂
Dziękuję za miłe słowa 🙂
Thanks for finally writing about >Chabot College <Loved it!
I just like the helpful info you supply for your articles. I’ll bookmark your weblog and check again right here regularly. I am relatively certain I will be told plenty of new stuff right right here! Good luck for the following!
Thanks for informative post. I am pleased sure this post has helped me save many hours of browsing other similar posts just to find what I was looking for. Just I want to say: Thank you!
When combat scenes to arise, they’re usually the flashy and full of action scenes we the readers would expect. A few days of forest living shows us no way out until we suddenly are engaged in battle with gigantic, half-mechanical animals: a bull and a bear. In truth Objectivism preaches that everyone is the same, and anything you gain by your own effort is yours to keep.
I always spent my half an hour to read this webpage’s articles daily along with a mug of coffee.
I am not sure where you are getting your info, but great topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for wonderful information I was looking for this information for my mission.
Mieszkam za granicą i zastanawiam się jaki to jest serek twarogowy? Taki zwykły twaróg ? I czy trzeba go mielic?
Jeżeli chodzi o ten serek do poduszek to jest to taki serek bardziej kanapkowy, już zmielony, o gładkiej konsystencji. 🙂
Czy to zwykły twaróg ? Trzeba mieli ?