na słodko14.10.20181083
Pyszne śniadanie, czyli pełnoziarnista kanapka z ricottą, konfiturą i awokado
Smacznego
czytaj przepis

 Pyszne śniadanie, czyli jakie?  Z ulubionych składników? Z najlepszych składników? A może z najprostszych? Pyszne śniadanie to także jego oprawa. Czasami nawet zwykłe, niewyszukane rzeczy smaczniejsze wydają się, gdy jemy je w miłym otoczeniu lub na świeżym powietrzu. W weekend mam czas, by o to zadbać.

Dziś pełnoziarnista kanapka posmarowana hojnie ricottą i konfiturą z banana i aloesu. Konfiturę możecie zastąpić własną, w ulubionym smaku. Na wierzchu cenne w składniki awokado. Do tego kawa i … jak dla mnie pełnia śniadaniowego szczęścia! I wcale nie trzeba tak wiele. Pamiętaj – kanapka z ricottą i awokado – uczyń czyjś ranny posiłek wyjątkowym.

A jak przygotować takie lekkie i słodkie śniadanie?

Składniki

pajdka chleba pełnoziarnistego (mój miał w sobie ziarna i miód)

2 łyżeczki ricotty

2 łyżeczki ulubionej konfitury (ja wykorzystałam bananowo-aloesową)

1/3 awokado

kilka orzechów włoskich

+ filiżanka pysznej kawy

Wykonanie

Chyba nie muszę tego pisać 🙂

Udostępnij artykuł
na słodko
poprzedni artykułCreme brulee klasyczny
na słodko
następny artykułDrożdżowe babeczki pistacjowe
Komentarze

3 odpowiedzi na “Pyszne śniadanie, czyli pełnoziarnista kanapka z ricottą, konfiturą i awokado”

  1. posmakujto! napisał(a):

    Mniam, coś dla mnie, uwielbiam awokado! 🙂

  2. napiecyku napisał(a):

    Nie musisz 😉 ale zdjęcia przepiękne 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.