Waniliowy…
Zwykły…
Z jagodami…
Taki letni sernik…
Wykonanie:
spód: ciasteczka i orzechy rozdrobnić w blenderze, wymieszać z roztopionym masłem; taką masą wylepić tortownicę 26cm wyłożoną papierem do pieczenia, podpiec 10minut w 180C
masa serowa: twaróg zmielić, zmiksować z cukrem, mascarpone, dodawać po jajku, następnie śmietankę, skórkę cytrynową, esencje i ziarenka waniliowe. Masę przekładamy na podpieczony spód, wyrównujemy wierzch, posypujemy go obficie jagodami i wkładamy do piekarnika. Początkowo pieczemy ok. 30minut w 170-180C, a następnie zmniejszamy temp. do 160C i w takim cieple pieczemy sernik jeszcze przez 50minut. Studzimy w otwartym piekarniku. Przed podaniem schładzamy. Owocowy wierzch posypujemy cukrem pudrem.
Na sernik zawsze mam ochotę a dodatek jagód sprawił, że jest wyjątkowy. Pysznie i ładnie 🙂
Coś dla Mnie.. Jejku kochana, ale przepysznie wygląda!!! Zapisuję przepis i do roboty:)
buziaczki 🙂
Wygląda wspaniale. Oj zjadłabym kawałeczek 🙂
jeszcze nie jadłam jagód w tym roku, a straszną mam ochotę:)
Wygląda fantastycznie!! Załapię się jeszcze na kawałek?:)
Jak z jagodami, to z definicji niezwykły 🙂 Pyszności 🙂
O jak ja kocham serniki! Z jagodami pierwsza klasa!
Niesamowicie apetycznie wygląda!! Wow! 🙂
Mistrzostwo! 😀
Pyszny sernik 🙂
dla mnie bomba 🙂
Wygląda obłędnie, czekamy chyba na świeże jagody i będziemy robić.