kulinarne podróże20.08.201237810
Kulinarny dziennik podróży cz.3
Smacznego
czytaj przepis

Przystanek II – Malaga.
Po Majorce Malaga rozczarowuje mnie. Jest ładnie, skłamałabym pisząc inaczej, ale miasto “nie porywa” mnie. Po ciszy i błogości na Majorce tutaj wydaje się wszystko krążyć na wysokich obrotach!
Przede wszystkim kończy się sierpniowa fiesta i na głównych ulicach miasta roi sie od Hiszpanów.

Stoimy przed wielką areną w kształcie koła, gdzie po południu odbedzie sie corrida. Wszędzie trwają przygotowania, jest głośno i kolorowo. Hiszpanie mówiąc, gestykulują, porozumiewają się ze sobą z różnych zakątków ulic, krzycząc do siebie, ile gardło pozwoli, oczywiście nie zapominając o wymachiwaniu rękami 😉

Jest niesamowicie gorąco i parno. Powietrze przypomina ciepłą zupę, nic nie przynosi ochłody. Nie ma wiatru… Teraz wiem, że prawdziwe były sugestie innych, że w Hiszpanii po prostu tęskni się za deszczem…

 

 

Oto nasze niskobudżetowe, śródziemnomorskie śniadanie, choć po przeliczeniu zakupów na złotówki juz nie wydaje się być tak niskobudżetowym…;)
Naprawde pyszne! A pyszne, bo proste!
Oliwki (w ciągu jednego dnia zjedliśmy 2 paczki ;)), pasta parmeńska, kremowy, biały serek, bagietka.
Sałatka to tuńczyk, pomidory i oliwki, zalane oliwą.
Sok z przepysznych pomarańczy.

 

 

 

 

 

A to po śniadaniu: cukrowy bajgielek ;)))

 

 

Dziękuję Wam za przemiłe komentarze! Nawet nie wiecie, ile sprawiaja mi radości!
Pozdrawiam Was serdecznie,
Renula

Udostępnij artykuł
Zapraszam do lektury mojej nowej książki
Serniki słodkie i wytrawne Renata Czelny-Kawazamów książkę
Ta książka to mój debiut wydawniczy. To także spełnienie mojego marzenia. To spis moich pomysłów na moje ukochane ciasto – sernik. Bo to właśnie sernik Mojej Babci zapamiętany z dzieciństwa stał się wielką inspiracją do tworzenia nowych smaków tego wdzięcznego ciasta...
na słono
Stek z tuńczyka i sałatka z rukolą, kaszą kuskus, awokado, orzechami i sokiem z granatu
serniki na zimno
Sernik kokosek na zimno
serniki pieczone
Wytrawny sernik z kozim serem, czarną soczewicą i konfiturą z żurawiny
Komentarze

10 responses to “Kulinarny dziennik podróży cz.3”

  1. piotej says:

    wszystko wygląda apetycznie:)

  2. Ola says:

    bardzo apetyczne śniadanko, a co to jest pasta parmeńska?

    życie & podróże
    gotowanie

  3. Magda says:

    na pewno szybko przyzwyczaicie się do tej, troszkę innej niż na Majorce, atmosfery! 🙂
    śniadanie wygląda pysznie! i jestem pewna, ze takie było. tuńczyk, oliwki, pomidory – to moje smaki!:) a ten bajgielek *.* on mnie wola!:D chce, żebym go zjadła! 😀

  4. Magda says:

    milo mi to czytać! 🙂
    mus robiłam jakiś tydzień temu, do słoiczków 🙂 i teraz tylko idę do spiżarni i jest 😀

  5. Ola says:

    są miasta które chwytają nas za serce od razu, a są miejsca takie po prostu nijakie, które wyglądają lepiej na obrazku… Każdy ma swój mały kąt moim zdaniem 😉

  6. Jane Duncan says:

    Excellent goods from you, man. I have consider your stuff previous to and you are simply too wonderful. I really like what you’ve got here, certainly like what you’re stating and the best way through which you assert it. You are making it entertaining and you continue to care for to keep it smart. I can not wait to learn much more from you.That is really a terrific site.

  7. Thanks in support of sharing such a fastidious thought, paragraph is nice, thats why i have read it fully

  8. Have you ever considered about including a little bit more than just your articles? I mean, what you say is fundamental and all. However think about if you added some great graphics or video clips to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with images and clips, this website could certainly be one of the greatest in its niche. Amazing blog!

  9. I have been reading out some of your articles and i must say nice stuff. I will make sure to bookmark your blog.

  10. A good mobile phone games like snake, Mario, candy crush saga cheat fighting, wrestling, shooting, islands, chests, amulet, Facebook. They want to develop a game on their mobile phones. With the progress of technological innovation. Your first mission, wait for its power.

Leave a Reply

Your email address will not be published.