Zabawnie wyszło.
Mailowałyśmy w sobotę kilka razy. W końcu musiało zejść na temat kuchni. Okazało się, że ja piekę sernik, a ona gotuje zupę. Ja w Małopolsce, ona na Śląsku. W kolejnym mailu podała mi przepis. Zupa z suszonych pomidorów. Hm, hm, hm… Receptura dania wydała mi się smaczna, więc przepis szybko skopiowałam i wydrukowałam.
W niedzielę już cieszyliśmy podniebienia tą przepyszną zupą! A smakowała bardzo.
Mailowałyśmy w niedzielę późnym wieczorem. Ja w Małopolsce, ona na Podkarpaciu.
W końcu musiała nam rozmowa zejść na temat kuchni. Okazało się, że moją niedzielną zupę ona ugotuje w poniedziałek.
Czy jeszcze trzeba ten przepis polecać?
Składniki:
1/2 słoiczka suszonych pomidorów
1 puszka pomidorów
1,5litra bulionu mięsno-warzywnego
1 por
1 cebula
1 ząbek czosnku
150g serka śmietankowego z ziołami
2 łyżki śmietany 18%
sól, pieprz
Wykonanie: na oliwie z
suszonych pomidorków podsmażamy cebulkę i pora pokrojone w plastry,
dodajemy przekrojony ząbek czosnku. W garnku podgrzewamy bulion,
dodajemy pomidory razem z pulpą, wrzucamy pokrojone suszone pomidory.
Dodajemy podsmażonego pora i cebulkę. Całość mieszamy, gotujemy
kwadrans. Doprawiamy solą, pieprzem, wrzucamy serek. Całość miksujemy.
Podajemy z kleksem śmietany i natką.
*w oryginalnym przepisie zamiast serka ziołowego był serek mascarpone, a także bazylia suszona i oregano
Bardzo lubię taką zupę – krem 🙂
Smacznie wygląda!
Wypróbuj przepis, zachęcam! 😉
Pyszna zupka 🙂 uwielbiam kremy. Twoja prezentuje się bardzo apetycznie 🙂
Dziękuję, Marzenko! 😉
Szybko, smacznie i jaki efekt… Wspaniały. Pyszna pożywna zupa krem. Co za kolor!
Jejjj jaka smaczna musi być, nigdy nie próbowałam z suszonych pomidorów zrobić 🙂
Nie wahaj się, przy najbliższych zakupach dorzuć słoiczek suszonych pomidorów i do dzieła! 😉
Ależ smaczek musi mieć taka zupka, szczególnie zimą, kiedy brakuje smaku dobrego pomidora….mniam 🙂
Jest pyszna i kremowa dzięki serkowi, zachecam! 😉
Zupka klasyczna ale jaka smaczna 😀 Uwielbiamy pomidory w takiej postaci 🙂
Zachęcam do wypróbowania przepisu 😉
pycha, pomidorowa w każdej formule należy do moich faworytów:)
Więc spróbuj w tej wersji! 😉
Ależ nie trzeba i na pewno jest pyszna:-)
Na pewno! 😉
Na sam widok, aż ślinka cieknie!!! Pychotka:)
serdecznie ściskam kochana
Dziękuję i wzajemnie uściski dla Ciebie!
Pyszna i sycąca. Super!
Taka jest! 😉 Dziekuję!
Wygląda pysznie 🙂 ja ostatnio robiłam z białych szparagów tez pyszna 🙂 Po przepis zajrzyj na mojego bloga 🙂
http://www.homemade-stories.blogspot.be
Chętnie zaglądnę! 😉
Nie jadłam, ale brzmi bardzo kusząco i wygląda apetycznie, lubię takie ciekawe przepisy 🙂
Kasiu, wypróbuj!
Odrabiając zaległości po dłuższej nieobecności natrafiłam na wiele pyszności na Twoim blogu, ale tą zupą uwiodłaś moje kupki smakowe, które oszalały na samą myśl o smaku tej zupy 🙂
Cieszę się i zapraszam! 😉
Taka zupa to coś dla mnie!
Pyszna, sycąca.
Jest taka z tych zimowych!
Czuję się zainspirowana 🙂
My coder is trying to persuade me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the expenses. But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on a number of websites for about a year and am concerned about switching to another platform. I have heard excellent things about blogengine.net. Is there a way I can import all my wordpress posts into it? Any help would be greatly appreciated!