Zabawnie wyszło.
Mailowałyśmy w sobotę kilka razy. W końcu musiało zejść na temat kuchni. Okazało się, że ja piekę sernik, a ona gotuje zupę. Ja w Małopolsce, ona na Śląsku. W kolejnym mailu podała mi przepis. Zupa z suszonych pomidorów. Hm, hm, hm… Receptura dania wydała mi się smaczna, więc przepis szybko skopiowałam i wydrukowałam.
W niedzielę już cieszyliśmy podniebienia tą przepyszną zupą! A smakowała bardzo.
Mailowałyśmy w niedzielę późnym wieczorem. Ja w Małopolsce, ona na Podkarpaciu.
W końcu musiała nam rozmowa zejść na temat kuchni. Okazało się, że moją niedzielną zupę ona ugotuje w poniedziałek.
Czy jeszcze trzeba ten przepis polecać?
Składniki:
1/2 słoiczka suszonych pomidorów
1 puszka pomidorów
1,5litra bulionu mięsno-warzywnego
1 por
1 cebula
1 ząbek czosnku
150g serka śmietankowego z ziołami
2 łyżki śmietany 18%
sól, pieprz
Wykonanie: na oliwie z
suszonych pomidorków podsmażamy cebulkę i pora pokrojone w plastry,
dodajemy przekrojony ząbek czosnku. W garnku podgrzewamy bulion,
dodajemy pomidory razem z pulpą, wrzucamy pokrojone suszone pomidory.
Dodajemy podsmażonego pora i cebulkę. Całość mieszamy, gotujemy
kwadrans. Doprawiamy solą, pieprzem, wrzucamy serek. Całość miksujemy.
Podajemy z kleksem śmietany i natką.
*w oryginalnym przepisie zamiast serka ziołowego był serek mascarpone, a także bazylia suszona i oregano
Bardzo lubię taką zupę – krem
Smacznie wygląda!
Wypróbuj przepis, zachęcam!
Pyszna zupka
uwielbiam kremy. Twoja prezentuje się bardzo apetycznie 
Dziękuję, Marzenko!
Szybko, smacznie i jaki efekt… Wspaniały. Pyszna pożywna zupa krem. Co za kolor!
Jejjj jaka smaczna musi być, nigdy nie próbowałam z suszonych pomidorów zrobić
Nie wahaj się, przy najbliższych zakupach dorzuć słoiczek suszonych pomidorów i do dzieła!
Ależ smaczek musi mieć taka zupka, szczególnie zimą, kiedy brakuje smaku dobrego pomidora….mniam
Jest pyszna i kremowa dzięki serkowi, zachecam!
Zupka klasyczna ale jaka smaczna
Uwielbiamy pomidory w takiej postaci
Zachęcam do wypróbowania przepisu
pycha, pomidorowa w każdej formule należy do moich faworytów:)
Więc spróbuj w tej wersji!
Ależ nie trzeba i na pewno jest pyszna:-)
Na pewno!
Na sam widok, aż ślinka cieknie!!! Pychotka:)
serdecznie ściskam kochana
Dziękuję i wzajemnie uściski dla Ciebie!
Pyszna i sycąca. Super!
Taka jest!
Dziekuję!
Wygląda pysznie
ja ostatnio robiłam z białych szparagów tez pyszna
Po przepis zajrzyj na mojego bloga
http://www.homemade-stories.blogspot.be
Chętnie zaglądnę!
Nie jadłam, ale brzmi bardzo kusząco i wygląda apetycznie, lubię takie ciekawe przepisy
Kasiu, wypróbuj!
Odrabiając zaległości po dłuższej nieobecności natrafiłam na wiele pyszności na Twoim blogu, ale tą zupą uwiodłaś moje kupki smakowe, które oszalały na samą myśl o smaku tej zupy
Cieszę się i zapraszam!
Taka zupa to coś dla mnie!
Pyszna, sycąca.
Jest taka z tych zimowych!
Czuję się zainspirowana
My coder is trying to persuade me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the expenses. But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on a number of websites for about a year and am concerned about switching to another platform. I have heard excellent things about blogengine.net. Is there a way I can import all my wordpress posts into it? Any help would be greatly appreciated!