na słodko04.03.20171224
Mus z mango i jarmużu
Smacznego
czytaj przepis

Połączenie tych składników odkryłam zimą w czasie tygodniowego owocowo – warzywnego detoksu. Jednak teraz, w przededniu wiosny, jest świetnym żródłem wielu witamin i minerałów. Dodaje energii, poprawia samopoczucie. Co więcej, wybornie smakuje. Mus można także wzbogacić na wiele sposobów – mleczkiem kokosowym, owocem kiwi czy sokiem z cytryny.

Składniki na 4 porcje ( 4 kokilki)

1 mango

6 dużych liści jarmużu

1 łyżeczka soku z cytryny

1 kiwi (opcjonalnie)

2 – 3 łyżki mleczka kokosowego (opcjonalnie)

Wykonanie

Wszystkie wybrane wg uznania składniki na mus umieścić w blenderze i zmiksowac na gładką masę.

Przed podaniem schłodzić.

Smacznego!

Udostępnij artykuł
na słono
poprzedni artykułCurry soczewicowe z kremem z bananów i gruszką
serniki pieczone
następny artykułSernik pistacjowy
Komentarze

4 odpowiedzi na “Mus z mango i jarmużu”

  1. Ania napisał(a):

    Wszystkie składniki musu bardzo lubię, ale…mango najbardziej.
    Pysznie wygląda ten musik. Zachęca do wypróbowania.

  2. Olka napisał(a):

    To się zgrałyśmy jarmużowo 😀 z mango to dopiero fajne! 🙂

  3. My Chcemy Jeść napisał(a):

    Ciekawe połączenie mango i jarmużu. Podoba mi się 🙂

  4. mlodakk napisał(a):

    Mango plus jarmuż bardzo ciekawe połączenie, chętnie wypróbuje przepis

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.