Składniki
zaczyn
20 g świeżych drożdży
1 łyżka cukru waniliowego
1 łyżka cukru pudru
1 łyżka mąki pszennej
100 ml ciepłego mleka
ciasto
2 jajka
60 g stopionego masła
szczypta soli
4 łyżki cukru pudru
250 g mąki pszennej
szczypta soli
1/2 kg truskawek
kruszonka
50 -60 g masła
2 łyżki cukru pudru
2 łyżki mąki pszennej
Wykonanie
Uwielbiam zdjęcia takich ciast, na których taki syrop wycieka z foremki
Prawda?
Dziękuję!
Wygląda uroczo
Miło mi
Dziękuję!
Wzruszylam sie… Twoj dziadek byl wspanialym czlowiekiem
Zwyczajnym, z zaletami i wadami, a przez to – tak! Wspaniałym…
Tak pięknie opisałaś dziadka, bardzo wzruszająco… Jak dobrze zaznać w życiu miłości dziadków, ja też wychwalam swoich wszystkich pod niebiosa, a najbardziej pradziadków ze strony mamy (bo ze strony taty nie znałam). To istne anioły, jak Twój dziadek

Reniu, takie ciasto jest dobre na wszystkie smutki i nostalgie, jest po prostu… kochane
Tak, określenie na ciasto udało Ci się wyjątkowo…Kochane! No tak, bo pachnie domem, wiosną, ciepłem…
A dziadkowie – są w naszym życiu takim fenoemenem, mimo czasem sporej różnicy wieku
wzruszająca opowieść, ja niestety nie poznałam żadnego ze swoich dziadków, ale za to miałam wspaniałą babcię.
A ciasto wygląda bajecznie
Miałaś super dziadka
Ciasto wygląda przepysznie 
Dziękuję Ci!
Bardzo pięknie Pani pisze ,łza się w oku kręci i to nie przenośnia.Wplecione wspomnienia…przemyślenia…. przewijające się przez blog …ta nostalgia po prostu zjawiskowo.
Pięknie dziękuję za tak szczerą opinię!
Miło mi niezmiernie
Wiem, że to głupie, ale popłakałam się czytajac Pani wpis. Jest piękny… Tak mnie wzruszył, że zapomnialam o ciachu, które wygląda obłędnie.
Pozdrawiam serdecznie
Dziękuję pięknie za te szczere słowa